Feb 1, 2012

Kunjungan Keluarga Yang Dipertuan Raja Alam Pagaruyung


SEREMBAN, 27 JANUARI 2012 – Kraftangan Malaysia Cawangan Negeri Sembilan menerima kunjungan rasmi daripada Yang Dipertuan Gadih Gadang Pagaruyung, Prof Dr Ir Puti Reno Raudhatul Jannah Taib serta Waris Istano Si Lindung Bulan seramai 30 orang ke Kompleks Kraf Negeri Sembilan.


Kunjungan Keluarga Besar Daulat ini merupakan salah satu acara lawatan ke Negeri Sembilan. Kunjungan selama dua jam ini telah melawat Galeri Pameran Produk Baru, Galeri Kraf Warisan, Galeri Kelab Usahawan Kraf Negeri Sembilan dan Kedai Karyaneka seterusnya mendengar taklimat daripada Pengarah Kraftangan Malaysia Cawangan Negeri Sembilan, Encik Mohamad Ali bin Mad Jais. Turut hadir menyambut ketibaan rombongan ini ialah Yang Berhormat Dato’ Haji Mohammad Razi bin Haji Kail, Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Pelancongan, Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian, Warisan dan Adat Istiadat Melayu Negeri Sembilan.


Semoga lawatan ini dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara kedua-dua negara disamping memperkenalkan lagi Kompleks Kraf Negeri Sembilan sebagai salah satu destinasi pelancongan di Negeri Sembilan yang mempamer dan menjual produk-produk kraf buatan Malaysia.

"BUDI BAHASA BUDAYA KITA"

No comments:

Post a Comment

TERIMA KASIH